30 januari 2015 werd het 160-jarig jubileumjaar van NUT Twisk ingeluid met een speciale cabaretavond met medewerking van Marjolijn van Kooten. Cabaretier Marjolijn won op het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2010 (Amsterdams Kleinkunstfestival) de tweede prijs en studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse TheaterAcademie Nieuwe Stijl (AthAns) met haar cabaretvoorstelling: Wanneer wordt ‘t leuk?

Tijdens de jubileumavond bracht Marjolijn haar tweede voorstelling op de planken:’ In principe wel’. Na afloop signeerde Marjolijn haar eerste boek: Schijtluis. Over haar leven met een angststoornis.

De jury van het Amsterdams Kleinkunstfestival: ‘Marjolijn is een originele theaterpersoonlijkheid; een genot om naar te kijken. Ze weet te ontroeren in kleine liedjes en weet haar grappen goed te plaatsen.’

De Volkskrant: ‘Van Kooten doet denken aan Brigitte Kaandorp en Katinka Polderman omdat ook zij de lach aan haar kont heeft hangen en haar humor vindt in tragiek en onhandigheid.’

De in Amsterdam geboren Marjolijn van Kooten (1971) groeide op in Zaandam. Ze doorliep achtereenvolgens MEAO, HEAO Commerciele economie en Communicatiewetenschap aan de UvA. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus deed ze auditie voor de Amsterdamse TheaterAcademie, waar ze in 2010 afstudeerde.

Het boek ‘Schijtluis’ is hier te bestellen: naar de bestelpagina

Jubileumavond met Cabaret
Date

5 februari 2015

Client

Jubileumavond 30 januari 2015

Category

entertainment, evenement, video